Home Ukraine Україна — українською Авдіївка залишилася без світла через обстріли

Авдіївка залишилася без світла через обстріли

702
0
SHARE

NewsHubСьогодні в місті розгорнуто пункти обігріву та польові кухні, а бойовики продовжують атакувати позиції українських військових
З 29 січня навколо Авдіївки (Донецька обл.) не припиняються запеклі бої – незаконні збройні формування штурмують позиції Збройних Сил України та обстрілюють Авдіївку з різних артилерійських систем, танків і реактивних систем залпового вогню.
Тим часом через пошкодження ліній електропередачі місто ризикує опинитися не тільки без світла і водопостачання, але й без тепла – а в даному регіоні температура повітря тримається на рівні 15-20 градусів нижче нуля.
Бойові дії
Вранці під Авдіївкою один з підрозділів бойовиків відкрив стрілянину і пішов у наступ, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.
“Спочатку самі запросили режим тиші, але через 10 хвилин перегрупувалися і пішли в наступ. Наші війська відбили атаку. Кількох бойовиків вбито, серед них – на кличку “Консул”, – розповів Жебрівський.
Жителі Донецька сьогодні повідомляли, що місто здригається від залпів РСЗВ “Град”, у місті майже без пауз працюють гранатомети і міномети. Згідно з повідомленнями, артилерія бойовиків розташувалася також у Ясинуватій.
“Стріляють з житлових кварталів, причому густозаселених. Чітко знають, що відповіді не буде, тому почуваються привільно. Стріляють відразу декількома боєкомплектами, накривають Авдіївку, “промку”, – розповів житель Донецька Іван Калінін.
Штаб спецоперації зазначив, що бойовики відмовилися від перемир’я, яке українська сторона запропонувала їм для того, щоб члени незаконних збройних формувань могли забрати тіла своїх загиблих. Однак, констатує українська сторона, бойовики даний акт гуманності проігнорували.
Радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив сьогодні, що, за оперативною інформацією джерел в Донецьку, в морги міста за останні три доби доставлено вже близько 80 трупів знищених російських військових і бойовиків т. зв. “ДНР”.
Президент України Петро Порошенко відзначив мужність і професіоналізм українських військовослужбовців, які під обстрілом противника утримують свої позиції.
“Наші військовослужбовці 72-ї бригади та інших підрозділів блискуче захищають позиції, ніякого наказу у них не відповідати на нищівний вогонь немає, і вони мають всі можливості захищати себе”, – заявив президент.
Однак при цьому Порошенко підкреслив, що українські військові не відкривають вогонь у відповідь, коли бойовики розміщують артилерійські системи, танки і системи залпового вогню безпосередньо в житлових кварталах Донецька і Ясинуватої.
Містоутворюючий завод може померти
Через бої Авдіївка залишилася без світла і тепла, при цьому температура повітря сягає 20 градусів морозу. Також у результаті обстрілу знеструмлена Донецька фільтрувальна станція, яка подавала воду на місто.
Крім того, в ході бойових дій у ці дні були пошкоджені дві останні лінії електропередачі, які живили “Авдіївський коксохімічний завод” (АКХЗ) – містоутворююче підприємство, потужності якого, в тому числі, подають тепло в будинки Авдіївки.

Continue reading...