Home Ukraine Україна — українською Порошенко доручив створити веб-портал "Україна-НАТО"

Порошенко доручив створити веб-портал "Україна-НАТО"

369
0
SHARE

Президент України Петро Порошенко підписав Указ “Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості про співробітництво України з НАТО на…
Також президент доручив видати підручники з євроатлантичної інтеграції
Президент України Петро Порошенко підписав Указ “Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості про співробітництво України з НАТО на період 2017-2020 років” в рамках якої повинно бути забезпечено функціонування тематичного веб-порталу “Україна – НАТО”, а також пропонується підготовка та видання підручників і навчальних посібників з питань євроатлантичної інтеграції. Про це повідомила прес-служба президента України.
Згідно з Указом, Кабінет Міністрів України в місячний термін повинен розробити і затвердити план заходів з реалізації Концепції на поточний рік, а до 15 грудня кожного року Уряд має затвердити план заходів з реалізації Концепції на наступний рік. На уряд покладається також координація діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади з реалізації поставлених завдань.
У повідомленні говориться, що Україна вибудовує нові підходи до забезпечення національної безпеки, виходячи з довгострокової мети приєднання до загальноєвропейської системи колективної безпеки, основою якої є НАТО. З цією метою держава буде здійснювати інтеграцію в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі, а також поглиблювати співпрацю з Північноатлантичним альянсом з метою досягнення критеріїв, необхідних для членства в цій організації. Мова йде про подальше поглиблення співробітництва України з НАТО у впровадженні глибинних демократичних реформ, використанні потенціалу та практичної допомоги держав – членів НАТО у підвищенні обороноздатності нашої держави для протидії агресії Російської Федерації, а також у сфері реформування сектору безпеки і оборони та оборонно-промислового комплексу за стандартами НАТО.
Затверджена главою держави концепція спрямована на підвищення рівня підтримки громадськістю державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри громадян України до НАТО як ключової інституції у зміцненні міжнародної безпеки.

Continue reading...