Home Ukraine Україна — українською Порошенко затвердив Доктрину інформбезпеки для протидії пропаганді Кремля

Порошенко затвердив Доктрину інформбезпеки для протидії пропаганді Кремля

384
0
SHARE

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони “Про Доктрину інформаційної безпеки України” та затвердив Доктрину.
Документ набирає чинності з дня його опублікування, повідомили у прес-службі глави держави.
“Метою Доктрини є уточнення засад формування та реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв’язаної нею гібридної війни” , – йдеться в повідомленні.
Згідно з документом, Кабмін забезпечуватиме здійснення інформполітики держави, фінансування програм, пов’язаних з інформбезпекою, спрямовуватиме і координуватиме роботу міністерств, інших органів виконавчої влади в цій сфері.
На Міністерство інформаційної політики України покладаються організація та забезпечення моніторингу ЗМІ та загальнодоступних ресурсів вітчизняного сегмента мережі Інтернет задля виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні.
Окрім того, Мінінформполітики має сприяти Міністерству закордонних справ у донесенні та представленні офіційної позиції України в іноземних засобах масової інформації.

Continue reading...