Home Ukraine Україна — українською Путін підписав указ про паспорти "ДНР" та "ЛНР" з гуманітарних міркувань, –...

Путін підписав указ про паспорти "ДНР" та "ЛНР" з гуманітарних міркувань, – Лавров

354
0
SHARE

Глава МЗС Російської Федерації заявив, що указ президента Росії Владіміра Путіна про визнання документів жителів ОРДЛО підписаний виключно з гуманітарною метою.
“Суто з гуманітарних міркувань, на той період, поки не будуть повністю виконані Мінські домовленості, поки не врегулюється все, що потрібно врегулювати відповідно до мінського “Комплексу заходів”, указом президента дозволено приймати ті посвідчення особи, які є у жителів Донбасу, Донецька і Луганська, для того, щоб вони могли і до Росії потрапляти легітимно, і потім пересуватися на залізничному, авіаційному транспорті по Російській Федерації” , – сказав Лавров журналістам у Мюнхені, повідомляє Українська Правда з посиланням на “Інтерфакс”.
Разом із тим міністр заявив, що відповідний указ не обговорювався на зустрічі в “нормандському форматі” в суботу в Мюнхені.
“Я не думаю, що хтось вбачає в цьому якусь зміну позиції (Росії щодо статусу самопроголошених “ДНР” та “ЛНР”)” , – сказав Лавров.
Глава МЗС РФ також заявив про відсутність прогресу щодо реалізації домовленостей лідерів країн “Нормандської четвірки”.
“Нормандська четвірка” розглянула хід виконання домовленостей, яких досягли президенти Росії, Франції, України та канцлер Німеччини в листопаді в Берліні.

Continue reading...