Home Ukraine Україна — українською Інавгурація Трампа: онлайн, подробиці

Інавгурація Трампа: онлайн, подробиці

293
0
SHARE

NewsHubОнлайн трансляція
13 січня
Трамп залучив на інавгурацію вже 90 млн доларів – це рекорд для американських президентів. Наприклад, Обама залучав максимум 55 млн.
Тисячі демонстрантів у США мають намір влаштувати 20 січня протести, щоб зірвати інавгурацію Дональда Трампа.
Протестувальники (в т.ч. групи DisruptJ20 і Black Lives Matter) обіцяють заблокувати всі 12 пунктів пропуску до місця проведення параду, який повинен пройти уздовж Пенсільванія-авеню від Конгресу до Білого дому.
Також за допомогою перекривання доріг хочуть перешкодити проведенню інавгураційного балу.
“Ми хочемо побачити повстання, що закипить в цьому місті і у всій країні”, – заявив організатор акції Девід Терстон.
Графік інавгураційних заходів
19 січня – вранці почнеться офіційна частина. Трамп покладе вінок на Арлінгтонському національному меморіальному кладовищі у Вашингтоні. До вечора відбудеться святковий вітальний концерт зірок біля меморіалу Лінкольну.
20 січня – день інавгурації. Протокол включає кілька етапів церемонії. Близько 10.00 Трамп і новий віце-президент Майк Пенс з дружинами прибудуть в Білий Дім. На порозі їх зустрінуть чинний президент Барак Обама з дружиною і чинний віце-президент Джо Байден з дружиною. Буде 15-хвилинне чаювання.
10.30 – від’їзд кортежів президентів і віце-президентів з почтом. Останнім буде їхати автомобіль з Обамою і Трампом. Згідно з протоколом, Обама буде сидіти в автомобілі праворуч, а Трамп – зліва.
11.15 – на західних сходах Капітолію починається присяга віце-президента.
Після неї слово бере новообраний президент США – він має виголосити промову безпосередньо перед інавгурацією.
Дональд Трамп відмовився від послуг спічрайтерів і сам пише собі промову, взявши за зразок виступи Джона Кеннеді і Рональда Рейгана.
12.00 – Трамп присягає на вірність американському народу.

Continue reading...