Home Ukraine Україна — українською Адвокат Вороненкова за 10 днів до вбивства повідомив Росії його адресу в...

Адвокат Вороненкова за 10 днів до вбивства повідомив Росії його адресу в Києві

233
0
SHARE

Захист колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова за 10 днів до його вбивства повідомив правоохоронним органам РФ його адресу в Києві.
“Ми обговорювали електронною поштою стратегію захисту в його кримінальній справі (у Росії – ред.)” , – розповів адвокат екс-депутата Андрій Гривцов, який востаннє зв’язувався з клієнтом у минулу середу близько 9 години вечора, повідомляє “Коммерсант” .
За словами Гривцова, захист домагався в Росії зняття заочно звинувачуваного Дениса Вороненкова з міжнародного розшуку.
Адвокат за згодою свого клієнта близько десяти днів тому спрямував до Генпрокуратури РФ, ФСБ й СКР відповідні клопотання, вказавши в них адресу проживання Вороненкова на Ставропольській вулиці Києва.
Як розраховував захист, у зв’язку з цим розшук політика мали б припинити: Генпрокуратура Росії могла одразу надіслати владі України запит про його екстрадицію. А запит відхилили б, оскільки Денис Вороненков отримав українське громадянство.
За даними видання, запит до Києва з РФ так і не спрямували. А зараз в Україну натомість надішлють документ із проханням офіційно поінформувати про смерть Вороненкова, що стане підставою для припинення кримінального переслідування.
Вороненкова в Росії звинувачували в “організації рейдерського захоплення” (ч. 4 ст. 159 КК) двоповерхової будівлі у центрі Москви.
Закрити справу за обставинами, які не реабілітують фігуранта, можна лише за згодою його близьких.

Continue reading...