Home Ukraine Україна — українською Вибух на арсеналі в Балаклії: головне

Вибух на арсеналі в Балаклії: головне

217
0
SHARE

В результаті пожежі на складах боєприпасів у Харківській області з можливої зони ураження евакуювали близько 20 тисяч осіб.
Що сталося?
Перші вибухи на складах Міноборони прогриміли близько 3:00 ночі в четвер, 23 березня. Першими про подію почали повідомляти очевидці у соцмережах. Вночі місцеві жителі почали викладати у соцмережі відеозаписи, на яких зафіксовано потужну пожежу на складах. Інформацію про пожежу одним з перших підтвердив ЗМІ голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський, повідомивши, що влада веде евакуацію людей з 5-кілометрової зони в районі НС.
Як повідомив вранці 23 березня головний прокурор України Анатолій Матіос, загальна площа палаючого арсеналу – 368 га. На ньому зберігається 138 тисяч тонн боєприпасів – танкові і артилерійські снаряди калібру 125 і 152 мм.
За словами міністра Оборони Степана Полторака, станом на ранок 23 березня пожежа на території об’єкта тривала, вогонь охопив третину його площі. Дану інформацію підтвердив Анатолій Матіос, який заявив, що ліквідація пожежі на об’єкті тимчасово припинена через детонацію снарядів.
Причини інциденту
Військовий прокурор Анатолій Матіос, в той же час повідомив, що згідно з першими результатами слідчих дій правоохоронців, вибух став результатом диверсії.

Continue reading...