Home Ukraine Україна — українською Заборона в’їзду Ю. Самойловій в Україну убезпечить її від ув’язнення – І....

Заборона в’їзду Ю. Самойловій в Україну убезпечить її від ув’язнення – І. Фріз

372
0
SHARE

КИЇВ. 22 березня. УНН. Рішення СБУ про заборону в’їзду російській співачці Юлії Самойловій в Україну убезпечує її від ув’язнення. Про це на своїй …
“Повністю підтримую це рішення. Поясню чому. Україна абсолютно толерантна до людей з обмеженими фізичними можливостями. Втім, порушення чинного законодавства усіма, без виключення, особами не є підставою для пом’якшення покарання за статтею 66 ККУ, що визначає політику держави і дотримування принципу верховенства права», – наголосила парламентар.
І. Фріз також зазначила, що будь-які виключення стосовно російської співачки поставили б під сумнів головний принцип: рівність осіб перед законом, адже нею скоєно злочин, що передбачений ст.332-1 ККУ, існує мотив, очевидна вина та присутній умисел.
«Незважаючи на те, що ст.332-1 відноситься до злочинів у сфері охорони державної таємниці, недоторканості державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації, дії, що передбачені нею, мають серйозне політичне значення, адже лежать в площині ігнорування особою-порушником територіальної цілісності та недоторканості України», – написала Ірина Фріз.

Continue reading...