Home Ukraine Україна — українською Зміни в українському законі про е-декларації потрібно переглянути – єврокомісар Хан

Зміни в українському законі про е-декларації потрібно переглянути – єврокомісар Хан

280
0
SHARE

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан в ході зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської…
Коментуючи ситуацію з законом про е-декларування, він зазначив, що ключову роль у боротьбі з корупцією відіграють антикорупційні громадські організації
Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан в ході зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе засудив, внесені Верховною Радою України в четвер, зміни в закон про електронне декларування.
“Хороший обмін думками з ВПМ (віце-прем’єр-міністром – ред.) Климпуш-Цинцадзе щодо складних викликів, які стоять перед Україною, і вражаючими досягненнями у процесі реформування (+триває)… Зміни в закон про е-декларування – це крок назад, а не вперед, і повинні бути переглянуті”, – написав Хан на своїй сторінці в Твіттер у п’ятницю ввечері.
Коментуючи ситуацію з законом про е-декларування, Хан зазначив, що ключову роль у боротьбі з корупцією відіграють антикорупційні громадські організації.
“Е-декларації повинні бути націлені на корупцію в органах державного управління, а не перешкоджати роботі громадянського суспільства”, – написав він.
Як повідомлялося, Верховна Рада 268 голосами в четвер ухвалила закон №6172, яким звільнила військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від обов’язку подавати е-декларації, а також зобов’язала їх подавати “антикорупціонерів” (керівників або членів вищого органу управління громадських об’єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.
Під час розгляду у другому читанні та прийняття в цілому законопроекту Рада прийняла велику кількість поправок, частину з яких їхні автори міняли з голосу.

Continue reading...