Home Ukraine Україна — українською Мінекономрозвитку оцінило втрати у перший рік дії угоди про ЗВТ з Канадою

Мінекономрозвитку оцінило втрати у перший рік дії угоди про ЗВТ з Канадою

346
0
SHARE

КИЇВ. 14 березня. УНН. Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів. Водночас …
“Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів. Водночас, з огляду на різний ступінь економічного та соціального розвитку сторони застосовуватимуть принцип асиметричності зобов’язань, що дозволить Україні адаптувати торгівлю з цією країною до нових умов. Відтак, Україна використовуватиме перехідні періоди до повної лібералізації імпортних мит”, – зазначили у відомстві.
Як зазначив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів під час виступу у Верховній Раді, результати аналізу, проведених науковими інституціями, засвідчують, що скасування імпортних мит Канадою дозволить українським виробникам харчової, легкої, хімічної, нафтохімічної та машинобудівної промисловості отримати максимальні переваги на канадських ринках. З іншого боку угода відкриє можливості для імпорту сировини та передових технологій, що сприятиме економічному зростанню, додали у відомстві.

Continue reading...