Home Ukraine Украина — на русском Мінфін: Лондонський суд погодився "заморозити" сьогоднішнє рішення щодо "боргу Януковича" до наступного...

Мінфін: Лондонський суд погодився "заморозити" сьогоднішнє рішення щодо "боргу Януковича" до наступного засідання

256
0
SHARE

Данилюк про суд по боргу Януковича Наступне засідання, каже Данилюк, відбудеться не раніше кінця квітня
Високий суд Лондона погодився “заморозити” сьогоднішнє рішення по “боргу Януковича” до наступного засідання. Про це в ході брифінгу, який транслював телеканал ” 112 Україна “, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
“Сьогоднішнє рішення – це перший етап. Україна отримала дозвіл суду на апеляцію. На прохання українських юристів, суд також погодився заморозити сьогоднішнє рішення до наступного засідання суду, яке відбудеться не раніше кінця квітня. На наступних етапах процесу Україна продовжить послідовно відстоювати свою позицію і захищати державні інтереси. Більш детальну інформацію надамо через деякий час у формі релізу”, – заявив Данилюк.
Раніше сьогодні стало відомо, що Високий суд Лондона ухвалив прискорений розгляд позову РФ до України по “боргу Януковича” про євробонди на 3 млрд дол.
Повідомляється, що суддя відкинув всі аргументи української сторони, в тому числі зняв з РФ звинувачення у політичному тиску на Україну.
Київ має намір оскаржувати рішення Високого суду Лондона. Суд дав дозвіл на подачу апеляції.
Нагадаємо, що Україна отримала від РФ кредит в 3 млрд дол . при президенті Вікторі Януковичі в грудні 2013 р. Київ наполягав на визнанні боргу комерційним з його подальшою реструктуризацією та списанням частини заборгованості. У свою чергу Росія відмовилася від реструктуризації на умовах, прийнятих приватними кредиторами України, і зажадала визнати борг державним.
У грудні 2015 р. Кабінет міністрів України ввів мораторій на виплату 3 млрд дол. за єврооблігаціями. У лютому 2016 р. Росія подала позов проти України в Високий суд Лондона по стягненню боргу. У травні Україна подала документи щодо свого захисту в рамках цього судового процесу. Високий суд Лондона призначив розгляд справи за позовом Росії до України на 17-20 січня 2017 р.

Similarity rank: 19
Sentiment rank: -1.4