Home Ukraine Україна — українською На "фейковому" засіданні антикорупційного комітету рекомендували дві кандидатури в аудитори НАБУ

На "фейковому" засіданні антикорупційного комітету рекомендували дві кандидатури в аудитори НАБУ

385
0
SHARE

Голова комітету згоди на проведення засідання не давав.
Так, за підсумками засідання, трансляцію якого вела депутат Світлана Заліщук, до призначення були рекомендовані американець Роберт Сторч, раніше вже схвалений комітетом у легітимному складі, а також британець Найджел Браун, за призначення якого виступають фракції БПП і НФ.
За словами Заліщук, засідання було “фейковим”. Легітимне засідання, згідно з чинним законодавством, повинно було відбутися через 24 години після інформування всіх членів комітету, тобто не раніше ніж завтра, о 9:15. Прийняте рішення, за її словами, повинно бути оскаржене в суді. Про це, як вказує Заліщук, депутатів попередив сам секретар комітету.
Голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв своєї згоди на проведення засідання не давав.
Вранці 16 березня в ЗМІ з’явилася інформація про те, що БПП запропонували скликати антикорупційний комітет Ради без участі її голови. “БПП хоче схвалити кандидатуру британця Найджела Брауна, щоб винести це питання в сесійний зал”,- заявило джерело.
Сам Єгор Соболєв в Facebok повідомив про те, що відповідно до закону оголосив про призначення засідання комітету на 17 березня, о 14:15 – відразу після завершення парламентського засідання.

Continue reading...