Home Ukraine Україна — українською Українське посольство в Мінську відповіло на звинувачення українців у екстремізмі білоруськими ЗМІ

Українське посольство в Мінську відповіло на звинувачення українців у екстремізмі білоруськими ЗМІ

281
0
SHARE

Реакція української сторони на риторику білоруських медіа послідувала відразу після заяви Лукашенка про “табори бойовиків” в Україні.
“Посольство України в Білорусі з жалем відзначає, що останнім часом для білоруського інформаційного простору актуальними стали питання інформаційної гігієни: звинувачення громадян України у можливій причетності до екстремістської діяльності, принизливі визначення на адресу Героїв Небесної Сотні і захисників Революції гідності”, – зазначається в заяві відомства.
“Такі інформаційні пасажі ображають честь та гідність українських громадян, не сприяють підтримці авторитету Білорусі як миролюбної платформи для розвитку конструктивного діалогу, спрямованого на підтримку добросусідських відносин з Україною”, – уклали в посольстві.
Напередодні, 21 березня, президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив про затримання кількох десятків “бойовиків” , які готували провокації зі зброєю. За його словами, частина таборів знаходилася в Україні.
“Тренувалися в таборах у нас. До речі, один з таборів під Осиповичами був (в районі Бобруйська – Осиповичі), інші табори – в Україні.

Continue reading...