Home Ukraine Україна — українською У Києві подорожчає проїзд у транспорті: скоро будемо платити на гривню більше

У Києві подорожчає проїзд у транспорті: скоро будемо платити на гривню більше

304
0
SHARE

У Києві вже найближчим часом може подорожчати проїзд в громадському транспорті. На 1 гривню, швидше за все, збільшиться вартість проїзду в метро, …
У Києві вже найближчим часом може подорожчати проїзд в громадському транспорті. На 1 гривню, швидше за все, збільшиться вартість проїзду в метро, тролейбусах, трамваях, автобусах і фунікулері. Зараз за одну поїздку в наземному транспорті кияни платять 3 грн, а в метро – 4 грн. Після подорожчання буде 4 і 5 грн відповідно. Подорожчає і проїзд в міській електричці – з 4 до 5 грн.
Про можливе подорожчання говорилося давно. Ще в січні цього року чиновники від транспорту запевняли, що воно неминуче через подорожчання електроенергії (основний витратний ресурс) , бензину і збільшення рівня мінімальної зарплати, збитковості громадського транспорту, який місто не в змозі самостійно дотувати. Тоді в мерії припускали, що ціни виростуть в кінці літа або на початку осені.
Проект розпорядження про подорожчання проїзду в усьому міськтранспорту на 1 гривню з’явився на сайті КМДА вже вчора. Правда, офіційно коментувати подорожчання чиновники департаменту транспорту відмовлялися, посилаючись на зайнятість.

Continue reading...