Home Ukraine Україна — українською Зустріч Порошенка з Трампом – не перемога, а початок діалогу між країнами,...

Зустріч Порошенка з Трампом – не перемога, а початок діалогу між країнами, який потрібно вибудовувати, – Грищенко

214
0
SHARE

На думку Грищенка, наразі Трамп готовий піти назустріч Україні частково
Зустріч президента України Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом – не перемога, а початок діалогу між двома країнами, який треба вибудовувати. Таку думку в ефірі телеканалу ” 112 Україна ” висловив екс-міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.
“Важливо, що вони зустрілися, це однозначно. Важливо, що сьогодні відбулося те, що так чи інакше буде подаватися, як перемога. Це – не перемога, це – початок, дай Боже, того діалогу, який треба вибудовувати, який треба базувати не просто на бажанні подати успіх свого візиту в Україні, тому що це не електоральне питання, це питання виживання нашої держави. А сьогодні враження, що це в основному задля внутрішньополітичних міркувань. А на це Трамп готовий піти тільки частково”, – зазначив він.
Грищенко підкреслив, що підтвердженням його слів є те, що президенти США і України не дали спільного брифінгу для преси в Білому домі. “Картинку Трамп дає, сутність не пропагує, не показує, тому що той факт, що два президенти, на відміну від Трампа з президентом Панами, не вийшли в Білому домі, куди запросили журналістів, і не розказали про враження від зустрічі, а нашому президенту довелось вийти за огорожу і на фоні Білого дому розказувати про успіхи без того, щоб з американської сторони це підтвердили, це є свідчення того, що у нас є багато над чим працювати”, – сказав він.

Continue reading...