Home Ukraine Україна — українською Польща схвалила нові правила працевлаштування для українців

Польща схвалила нові правила працевлаштування для українців

245
0
SHARE

Відтепер введено дозвіл на сезонну роботу в Польщі, який видаватиме староста – Новости – Польша – работники – работа – украинцы
Польський парламент (Сейм) ухвалив новий законопроект щодо популяризації працевлаштування та установ ринку праці, який передбачає нові правила прийняття іноземців на сезонну роботу в Польщі. Про це повідомляє прес-служба Сейму.
Передбачається, що цей законопроект має адаптувати національне законодавство Польщі до директиви Європейського Союзу щодо умов в’їзду та проживання громадян третіх країн (не країн-членів ЄС) для працевлаштування на сезонну роботу.
Зазначено, що пропоновані в законі рішення стосуються іноземців, котрі виконують довгострокову роботу в Польщі. Зокрема мова йде про громадян України, Грузії, Білорусі, Вірменії та РФ, котрі зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.
Нові зміни до закону передбачають, що, крім дозволів на роботу, які видає воєвода на період до трьох років, введено також дозвіл на сезонну роботу, який видаватиме староста.

Continue reading...