Home Ukraine Україна — українською СБУ звинуватила провайдера Wnet в незаконній маршрутизації трафіку для російської ФСБ

СБУ звинуватила провайдера Wnet в незаконній маршрутизації трафіку для російської ФСБ

282
0
SHARE

Обшуки СБУ в офісі Wnet
Як повідомляється на сайті СБУ, провайдер діяв в інтересах російських спецслужб.
” Правоохоронці у встановленому законодавством порядку задокументували, що сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання провайдера власники передали фіктивній комерційній структурі, контроль над якою отримала ФСБ РФ, яка встановила на телекомобладнанні власні технічні спецзасоби. Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі “, – йдеться в повідомленні відомства.
За інформацією спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку до Криму ФСБ РФ планувала отримати доступ і знімати інформацію з українського сегмента мережі провайдера.
“В Україні серед клієнтів ТОВ “Дабл-ю нет Україна”, зокрема, державні установи, міжнародні організації, великі банківські установи. Співробітники СБ України також встановили, що завдяки трафіку, отриманому від українського провайдера через магістральний канал, послуги доступу в Інтернет отримували ФСБ РФ в Криму, Воєнтелеком РФ та псевдодержавні підприємства зв’язку”, – стверджують в СБУ.
Наголошується, що при проведенні слідчих дій в офісі провайдера правоохоронці вилучили телекомунікаційне обладнання та документацію, які підтверджують незаконну маршрутизацію трафіку в Крим і контроль за його поширенням ФСБ РФ.

Continue reading...