Home Ukraine Україна — українською Терористи застосували на луганському напрямку заборонену артилерію та бронетехніку

Терористи застосували на луганському напрямку заборонену артилерію та бронетехніку

279
0
SHARE

Бойовики знизили кількість обстрілів в зоні АТО, проте продовжують використовувати заборонене озброєння
Двоє українських військових загинули, ще двоє бійців отримали бойові травми, одного військовослужбовця поранено.
Бойовики порушують “хлібне перемир’я” з забороненого озброєння
© vk.com/strelkov_info
Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 24 червня, 26 разів обстріляли позиції українських військових вздовж усієї лінії розмежування в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються, ситуація залишається напруженою. Середньодобова кількість обстрілів знизилась, проте бойовики продовжують застосовувати заборонене Мінськими домовленостями озброєння.
На приморському напрямку бойовики сім разів обстріляли позиції українських військових. З 18: 00 і до опівночі терористи з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали позиції ЗСУ в районі Широкиного та Павлополя
На донецькому напрямку окупанти вісім разів порушували режим “тиші”. З ночі бойовики гатили по опорних пунктах сил АТО у південному передмісті Авдіївки зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. На світанку з такого ж озброєння, а також з протитанкових гранатометів, терористи обстріляли оборонців Верхньоторецького. Ввечері у Невельському працював ворожий снайпер. Мінометним вогнем калібрів 120 мм і 82 мм, вогнем з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів окупанти накрили українських військових поблизу Кам’янки. Пізно ввечері терористи відкрили вогонь з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та протитанкового ракетного комплексу, з яких гатили по опорних пунктах бійців ЗСУ у південному передмісті Авдіївки.
На луганському напрямку кількість ворожих обстрілів найбільша – 11 збройних провокацій, у тому числі з забороненої зброї. На початку доби бойовики нарили мінометним вогнем калібру 120 мм оборонців Катеринівки. З мінометів такого ж калібру, а також менш потужних – калібру 82 мм та артилерії калібру 100 мм, окупанти ввечері двічі стріляли по оборонних укріпленнях українських військових поблизу Троїцького. З різноманітного піхотного озброєння та БМП окупанти гатили по Кримському, Новотошківському, Новоолександрівці та Новозванівці.

Continue reading...