Home Ukraine Україна — українською Торецьку загрожує техногенна катастрофа – штаб АТО

Торецьку загрожує техногенна катастрофа – штаб АТО

321
0
SHARE

Місту Торецьку загрожує техногенна катастрофа через затоплені шахти.
Місту Торецьку загрожує техногенна катастрофа через затоплені шахти.
Торецьку (Донецька обл.) загрожує техногенна катастрофа через затоплення двох непрацюючих шахт. Про це йдеться в повідомленні на сторінці штабу АТО у Facebook, який посилається на представників української сторони в Спільному центрі контролю і координації припинення вогню (СЦКК) на Донбасі.
“Через затоплення шахт ім. Артема і Південної на поверхню піднімається газ метан, який потрапляє в підвали житлових і виробничих будівель, що може призвести до вибухів і отруєння людей”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що вода потрапляє в підземні виробки через пошкоджену ділянку водоводу Горлівка-Торецьке, що утворилася в результаті обстрілу з боку сепаратистів.
За підрахунками комунальних служб Торецька, у землю щодня стікає близько 15 тис. куб. м води. Внаслідок цього жителі отримують воду тільки дві години на добу.
У зв’язку з підвищенням температури повітря витрата води істотно зросла, і ситуація значно ускладнилася. За словами мера Торецька Юрія Євсикова, у місті в будь-який момент може спалахнути епідемія інфекційних захворювань.

Continue reading...