Home Ukraine Україна — українською Як пройшов "Марш рівності" в Києві

Як пройшов "Марш рівності" в Києві

365
0
SHARE

112.ua пройшов з райдужної колоною від оточеного силовиками Будинку вчителя до вагона виділеного їм потягу метро
У Києві під прикриттям більше п’яти тисяч правоохоронців пройшов “Марш рівності”. 112.ua пройшов шлях з “райдужної колоною” від оточеного силовиками Будинку вчителя до спеціального потягу метро, який вивозив учасників заходу, слідуючи без зупинок.
Пізно ввечері напередодні “Маршу рівності” керівник прес-служби “Правого сектора” Артем Скоропадський у Facebook повідомив, що націоналісти заблокували Парк Шевченка, Володимирську вулицю і Будинок вчителя, аби не допустити проведення Маршу рівності в Києві. Але вже з раннього ранку було ясно, що якщо ким і заблокований район проведення маршу, так силовиками.
“Активісти зібралися ще з вечора, але під ранок нас відтіснили від Будинку вчителя. Хлопці залишилися близько Університету (Червоного корпусу) “, – розповів Скоропадський 112.ua. За його словами, проти проведення маршу протестувала широка націоналістична коаліція: участь приймали “Правий сектор”, “свободівці”, безпартійні націоналісти і учасники фронту.
Фото: 112.ua
В 7: 30 піднімаємося до ведучої до парку Шевченка і Будинку вчителя вулиці Володимирської. Вона перекрита металевим парканом, біля якого чергує кілька десятків поліцейських, стоять автобуси Нацгвардії. Поліцейські також чергують у прилеглих виходах у двори. Далі кордону нікого не пропускають, радять шукати КПП, на паралельній вулиці. Але на ній аналогічна ситуація: поліція, Нацгвардія, металевий паркан. Поліцейські радять шукати КПП за парком. Силовики, які стоять в самому парку лише знизують плечима: нас тут поставили, ми самі нічого не знаємо.
Новини за темою: “Марш рівності-2017” Києві: Центр перекритий, чергують поліція і Нацгвардія
Нарешті! Ось воно – на бульварі Тараса Шевченка металевий паркан, але з рамкою металошукача. Тут після огляду особистих речей можна, нарешті, потрапити до заблокованих силовиками периметр. У декількох метрах від межі, поліцейські тримали хлопця, один з них заломив йому руку. Мабуть він здався підозрілим. Вилучені у хлопця речі розкладаються на капоті поліцейського автомобіля. Пізніше поліція повідомила, що всього в декількох молодих людей, під час перевірки вони виявили балаклави і газові балончики.
Фото: 112.ua
Через рамки пропускали також на Володимирській, в ста метрах від Будинку вчителя і з боку Хрещатика. Проте схеми, де пропускають не було. Не те, що пересічні громадяни, яким було цікаво, але і мабуть багато з тих, хто й хотів приєднатися до райдужного протесту чи вийти проти нього, просто не змогли пройти.
Тато може і лак для волосся
Всередині оточення, здавалося, абсолютну більшість складають тільки силовики (крім звичайних поліцейських і нацгвардійців тут були і поліцейські з собаками і кінна поліція) та журналісти. Деякі спритні колеги навіть намагалися розпитати про непросте ЛГБТ-життя інших колег, але переконавшись, що перед ними не учасники маршу, зніяковіло відходили.
Біля Будинку вчителя було розміщено кілька розтяжок, в тому числі із закликом заборонити пропаганду гомосекса. Кілька молодих людей з малюнком на підтримку гетеросексуальної сім’ї роздавали брошури організації “Любов проти гомосексуалізму” (мама тато добре – тато погано) . У парку Шевченка від цієї організації була встановлена платформа з колонками, в яких звучав голос професійного диктора, який викладав аргументи проти одностатевих пар та проведення “Маршу рівності”: “Вони кажуть, що захищають права людини, але це неправда, вони брешуть. Спочатку суспільству нав’язується міф про “дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації”, потім відбувається легалізація одностатевих шлюбів, дозвіл на усиновлення дітей одностатевими парами і нарешті встановлення гомодиктатури: внесення змін у законодавство, що передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність для всіх, хто з цим не згоден”.
Виступ диктора періодично змінювали музичні паузи – звучали пісні про батька: “Тато може, тато може бути ким завгодно, тільки мамою, тільки мамою не може бути!”, про сім’ю (“Батьківщина, батьківщина вид батька до сина”) і “Червона рута”.
Група “Марш рівності” годин до 10 ранку була представлена лише групою хлопців в яскраво-салатових жилетах. Вони представлялися волонтерами безпеки. Новоприбуваючим волонтерам крім жилета видавали по маленькому свистку, з попередженням не вішати їх на шию.

Continue reading...