Home Ukraine Україна — українською Єврогрупа погодила виділення 8,5 мільярдів доларів кредиту для Греції

Єврогрупа погодила виділення 8,5 мільярдів доларів кредиту для Греції

315
0
SHARE

Греція виконала складні умови кредиторів з проведення податкової та пенсійної реформи.
Греція виконала складні умови кредиторів з проведення податкової та пенсійної реформи.
Греція отримає гроші від Єврогрупи
© European Parliament / Flickr
Рада міністрів фінансів країн єврозони (Єврогрупа) оголосила у четвер, що Греція може отримати 8,5 млрд євро в якості нового, третього, траншу кредиту від Європейського механізму стабільності (ESM) . Однак ця сума буде виділена лише після відповідного рішення керівних органів ESM. Транш необхідний для поточних фінансових потреб, погашення простроченої заборгованості і, можливо, для початку створення буфера готівки, сказано в заяві Єврогрупи.
“Після місяців і місяців дискусій та роботи нам вдалося сьогодні ввечері прийти до глобальної угоди, яка дозволить Греції перегорнути сторінку цього настільки важкого періоду для грецького народу. Це успіх, який, я вважаю, був можливий, тому що все, в кінцевому рахунку, діяли відповідним чином і заради спільного інтересу”, – сказав член Єврокомісії з фінансових та економічних питань П’єр Московісі.
“Греція виконала свої зобов’язання. І я сказав би, навіть більше: Греція зробила зовсім безпрецедентне зусилля, щоб стримати зобов’язання і виконати умови, які, всі це визнають, були надзвичайно важкими”, – зазначив він.
Член Єврокомісії нагадав, що мова йшла про “140 пріоритетних діях”, запропонованих Афінам для виконання, серед яких були особливо складні, як пенсійна, податкова реформи, сектор енергетики.
Транш в 8,5 млрд євро Європейського механізму стабільності, погоджений у четвер Єврогрупи, буде перераховано Афінам після рішення МВФ про черговий фінансової допомоги Греції.
Читайте також: В Афінах підірвали машину колишнього прем’єр-міністра Греції
Раніше повідомлялося, що у парламент Греції в ніч на п’ятницю, 19 травня, затвердив проект закону нові заходи жорсткої економії, який приймався в надії на те, що міжнародні кредитори спишуть частину боргу Афін і, можливо, нададуть новий транш фінансування.

Continue reading...