Home Ukraine Україна — українською Мінюст подав касацію на рішення суду про скасування списання з "Газпрому" 80...

Мінюст подав касацію на рішення суду про скасування списання з "Газпрому" 80 мільйонів

292
0
SHARE

Мін’юст подав касацію на рішення суду про скасування списання з Газпрому 80 мільйонів
Ми вважаємо дане рішення апеляційного суду незаконним – Петренко.
У Мінюсті мають намір стягнути з “Газпрому” 173 млрд грн
Міністерство юстиції України подало касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду, який скасував рішення суду нижчої інстанції про стягнення 79,877 млн грн дивідендів ПРАТ “Газтранзит” (Київ, частково належить російському “Газпрому”) в рамках примусового стягнення з ВАТ “Газпром” штрафу Антимонопольного комітету України, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
“Міністерство юстиції вже подало касаційну скаргу. Ми вважаємо дане рішення апеляційного суду незаконним, упередженим”, – сказав він журналістам.
Міністр також повідомив, що з цієї ситуації “були передані відповідні матеріали в правоохоронні органи “.
“Ми будемо продовжувати виконувати рішення суду, яким стягнуто з “Газпрому” 173 млрд грн. Це рішення підтверджено всіма судовими інстанціями… Всі перешкоди, які будуть створюватися, ми будемо їх скасовувати законним способом”, – сказав Петренко.
Читайте також: “Газпром” розірвав угоду про транзит газу з “Газтранзитом”
Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що суд скасував списання сплати з “Газпрому” 79,9 млн грн (близько $ 3,09 млн) дивідендів від “Газтранзиту” в рамках примусового стягнення штрафу Антимонопольного комітету України.
22 січня 2016 року АМКУ оштрафував “Газпром” на суму 85,966 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. При цьому “Газпром” повинен був сплатити штраф до 4 травня 2016 року.

Continue reading...