Home Ukraine Україна — українською Порошенко погодив підписом створення Фонду енергоефективності

Порошенко погодив підписом створення Фонду енергоефективності

267
0
SHARE

Президент Петро Порошенко підписав закон “Про Фонд енергоефективності”, спрямований на поліпшення енергоефективності в багатоповерхових житлових будинках.
“Необхідність створення Фонду була зрозуміла десятки років назад, але важливо, що зараз, коли ми його створюємо, він схвалений всіма нашими міжнародними партнерами, міжнародними фінансовими організаціями. Я впевнений, що результати нашої практичної діяльності ми будемо мати вже найближчим часом”, – сказав Порошенко під час присвячених підписанню закону заходів, інформує ” Слово і діло “.
За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, закон дозволить домогосподарствам економити при проведенні термомодернізації до 50% споживання енергоресурсів.
Міністр зазначив, що робота Фонду дозволить знизити втрати газу в системі теплопостачання і житловому секторі. За його словами, зараз вони становлять 2,4 мільярда кубометрів і 9 мільярдів кубометрів відповідно.
Крім того, Зубко вважає, що створення Фонду дозволить створити 75 тисяч робочих місць і за термін в 5-8 років запустити ринок послуг в сфері енергоефективності з об’ємом близько 30 мільярдів євро, головними учасниками якого стануть малий і середній бізнес.

Continue reading...