Home Ukraine Україна — українською Україна і США домовились про співпрацю у сфері кібербезпеки

Україна і США домовились про співпрацю у сфері кібербезпеки

304
0
SHARE

На думку держсекретаря США, крім Росії втручатися у внутрішні справи держав можуть й інші країни, і з цим потрібно боротися
Світова спільнота повинна навчитись адекватно реагувати на глобальні кіберзагрози, вважає держсекретар США.
Україна і США спільно протистоятимуть кіберзагрозам
© kmu.gov.ua
Київ і Вашингтон домовились про розробку формату міжнародного співробітництва у сфері кібербезпеки, повідомив державний секретар США Рекс Тіллерсон за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві в неділю, 9 липня.
“Про що ми домовилися у питанні кіберфронту, так це про те, щоб розробити формат, в якому ми могли б почати переговори про те, як розбиратися з такими надзвичайно складними питаннями кіберзагроз, кібербезпеки, кіберзламів. Ця загроза для всіх нас глобальна”, – зазначив він.
На думку Тіллерсона, “Росія – не єдина країна, з якою необхідно почати говорити, як світовій спільноті реагувати на ці загрози”.
В даному контексті Рекс Тіллерсон також повідомив про те, що на зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна на саміті “Великої двадцятки” (G20) у Гамбурзі піднімалося питання втручання Росії у президентські вибори 2016 року.
“Що стосується зустрічі Трампа та Путіна і що стосується виборів 2016 року, президент Трамп поставив це питання перед президентом Путіним і, чесно кажучи, ми не очікували іншої відповіді, крім тієї, яку ми отримали… Це питання також є перепоною для поліпшення відносин між США і РФ, і це питання необхідно вирішити для того, щоб ми могли запевнити американський народ, що не буде у нас втручання у вибори ані з боку Росії, ані з боку будь-кого іншого”, – підкреслив держсекретар США.
Читайте також: Путін анонсував створення американо-російської групи з кібербезпеки – ЗМІ
7 липня на саміті G20 у Гамбурзі відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. За словами голови зовнішньополітичного відомства США, Трамп розпочав зустріч з обговорення втручання Росії в американські вибори.

Continue reading...