Home Ukraine Україна — українською У НАБУ і САП заявили, що доказів незаконного збагачення нардепа Дейдея достатньо...

У НАБУ і САП заявили, що доказів незаконного збагачення нардепа Дейдея достатньо для позбавлення його недоторканності

311
0
SHARE

Доказів незаконного збагачення нардепа Дейдея достатньо для позбавлення його недоторканності, – НАБУ Оприлюднено детальну схему аналізу структури доходів і витрат Євгена Дейдея та його дружини
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) , що здійснюють досудове розслідування у провадженні за фактом незаконного збагачення народного депутата від фракції “Народний фронт” Євгена Дейдея, не згодні з оцінкою членів регламентного комітету Верховної Ради про дачу згоди на притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності. Про це повідомила прес-служба НАБУ.
“Вся доказова база, отримана детективами НАБУ законно під процесуальним керівництвом прокурорів САП, цілком достатня для прийняття рішення про зняття з парламентарія депутатської недоторканності. Позбавлення імунітету є необхідною умовою для продовження досудового розслідування фактів незаконного збагачення Євгена Дейдея – вже у статусі підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (“Незаконне збагачення”) “, – йдеться в спільній заяві НАБУ і САП.
У відомстві зазначили, що 3 липня членам регламентного комітету були продемонстровані фрагменти відео допиту одного зі свідків, аудіозаписи телефонних розмов, а також детальна схема аналізу структури доходів і витрат Євгена Дейдея та його дружини.

Continue reading...