Home Ukraine Україна — українською У Росії по-своєму трактують рішення лондонського суду щодо "боргу Януковича"

У Росії по-своєму трактують рішення лондонського суду щодо "боргу Януковича"

291
0
SHARE

Російська сторона вважає, що Україна має сплатити кошти.
Мінфін Росії повідомив, що своїм рішенням Високий суд Лондона ухвалив суму у 3,5 млрд доларів, яку Україна нібито має сплатити РФ за так званий “борг Януковича”.
РБК з посиланням на російське міністерство повідомляє, що крім основного боргу на 3 млрд доларів і невиплаченого купона на 75 млн доларів Україна має заплатити штрафні відсотки і суму “невиплаченого купона”, що загалом дорівнює 3,47 млрд доларів.
Українська сторона, своєю чергою, трактувала рішення зовсім інакше. У повідомленні Міністерства фінансів України вказувалося, що Високий суд (Лондон) прийняв рішення на користь позиції України і вона не зобов’язана платити РФ кошти.
Україна вже подала свої документи щодо апеляційного оскарження до англійського Апеляційного суду. Апеляцію повинні розглянути в січні 2018 року.
Нагадаємо, Україна в грудні 2013-го року, за часів президентства Віктора Януковича, випустила єврооблігації на 3 млрд доларів США. Їх викупила Росія. Нині Київ наполягає, що цей борг не офіційний, а комерційний, і хоче реструктуризації його виплати.

Continue reading...