Home Ukraine Україна — українською У Єврокомісії пояснили позицію щодо створення Антикорупційного суду в Україні

У Єврокомісії пояснили позицію щодо створення Антикорупційного суду в Україні

261
0
SHARE

У ЄС виступили за відповідальну боротьбу з корупцією. – Новини – Український тиждень, Тиждень.ua
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив за термінове створення в Україні компетентного незалежного органу для боротьби з корупцією, інституційну структуру якого має вирішувати уряд України. Про це йдеться у листі радника президента ЄК Річарда Шостака до українського Центру протидії корупції, повідомляє УНІАН.
У відповіді на звернення громадських організацій України, в якому йшлося про занепокоєння щодо можливої зміни курсу ЄС у питанні створення антикорупційних судів, радник Юнкера наголосив, що важливість боротьби з корупцією була в центрі обговорення під час саміту Україна-ЄС, який відбувся 13 липня в Києві.
“Президент Юнкер публічно заявив, що зусилля з викорінення корупції в Україні станом на сьогодні були недостатніми. Він казав кожному з його співрозмовників, що боротьба з корупцією буде ключовим орієнтиром, за яким будуть оцінювати процес реформ в Україні”, – йдеться в листі.
Також мова йшла про необхідність створення можливості контролювати обвинувачення за корупційні правопорушення.
“Стосовно цього президент Юнкер зробив акцент на важливості заснувати юридичний орган, який буде відповідальний за боротьбу з корупцією, як на терміновому питанні.

Continue reading...