Home Ukraine Україна — українською Порошенко доручив ініціювати розгляд непричетність України до ракетної програми КНДР на РБ...

Порошенко доручив ініціювати розгляд непричетність України до ракетної програми КНДР на РБ ООН

280
0
SHARE

У вівторок, 22 серпня, президент Петро Порошенко розпорядився про ініціювання розгляду питання про непричетність України до ракетної програми Північної Кореї на Раді безпеки ООН. Відповідне доручення під час засідання РНБО він дав Міністерству закордонних справ після того, як прийняв доповідь про підсумки роботи робочої групи з…
У вівторок, 22 серпня, президент Петро Порошенко розпорядився про ініціювання розгляду питання про непричетність України до ракетної програми Північної Кореї на Раді безпеки ООН.
Відповідне доручення під час засідання РНБО він дав Міністерству закордонних справ після того, як прийняв доповідь про підсумки роботи робочої групи з питань перевірки інформації, викладеної в скандальному матеріалі видання The New York Times від 14 серпня 2017 року.
“З урахуванням висновків комісії, хочу доручити Міністерству закордонних справ України підготувати групу експертів і ініціювати розгляд цього питання на закритому засіданні Ради безпеки ООН”, – заявив Порошенко.
Крім того, за його словами, необхідно також окремо “оприлюднити висновки робочої групи та Міжвідомчої комісії та проінформувати наших міжнародних партнерів і ініціювати проведення аналогічного розслідування відповідними країнами”.

Continue reading...