Home Ukraine Україна — українською В ЄС опублікували рішення про торгові преференції для України, документ набуде чинності...

В ЄС опублікували рішення про торгові преференції для України, документ набуде чинності 1 жовтня

300
0
SHARE

Рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій набуде чинності 1 жовтня Преференції вводяться на строк до 3 років
В Офіційному журналі Європейського Союзу опублікували рішення про введення автономних торгових преференцій для України строком дії на 3 роки. Текст рішення опубліковано в Офіційному журналі ЄС.
Повідомляється, що рішення вступає в силу на наступний день після публікації в журналі, тобто 1 жовтня 2017 р. Згідно з текстом рішення, преференції вводяться на строк до трьох років, як додаток до Угоди про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі.
Відзначається, регламент ЄС надає додаткові нульові тарифні квоти для українського меду – 2,5 тис. т, кукурудзи та борошна з неї – 650 тис. т, ячменю і борошна з нього – 350 тис. т, пшениці і борошна – 65 тис. т. Крім того, додається квота на ячмінну крупу, овес, оброблені томати і виноградний сік.

Continue reading...