Home Ukraine Україна — українською Клімкін засудив випробування водневої бомби у КНДР

Клімкін засудив випробування водневої бомби у КНДР

312
0
SHARE

Україна підтримує санкції проти КНДР
У МЗС України нагадали про відповідної резолюції Ради Безпеки ООН.
Клімкін нагадав, що Україна добровільно відмовилася від ядерної зброї
© Василь Артюшенко, DT. UA
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив випробування КНДР водневої бомби.
“Рішуче засуджую ядерне випробування Північної Кореї”, – написав керівник українського зовнішньополітичного відомства на своїй сторінці в Twitter у неділю, 3 вересня.
Він також вказав на важливість міжнародної реакції на дії КНДР для України як країни, що добровільною відмовилася від ядерної зброї.
“Зупинити це безумство надзвичайно важливо для України, яка відмовилася від третього у світі за величиною ядерного запасу”, – підкреслив міністр.
Strongly condemn nuclear test by #NorthKorea. To stop this insanity is utterly important4#Ukraine which gave up 3rd largest nuclear stockpile — Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 3 вересня 2017 р.
У заяві Міністерства закордонних справ, поширеній 3 вересня, сказано, що Україна “рішуче засуджує випробування міжконтинентальної балістичної ракети”, які КНДР провела 29 серпня.
У МЗС нагадали, що дії Пхеньяна є грубим порушенням Ради Безпеки ООН №2371.
“Україна приєднується до всіх країн, які виступили із засудженням такої небезпечної діяльності Пхеньяну і закликає керівництво КНДР негайно припинити провокації й почати діалог зі світовим співтовариством. В іншому випадку санкції Ради Безпеки мають бути доповнені та посилені”, – сказано в заяві українського зовнішньополітичного відомства.
Читайте також: Трамп не виключив удару по КНДР у відповідь на випробування водневої бомби
Нагадаємо, у неділю, 3 вересня, влада Північної Кореї заявила про успішне випробування водневої бомби. Раніше в КНДР повідомили про розробку “поліпшеного” водневого боєзаряду, який може використовуватися в якості боєголовки для міжконтинентальної балістичної ракети.
Американські, японські та південнокорейські сейсмологи зафіксували підземні поштовхи поблизу північнокорейського полігону Пунгері, на якому КНДР зазвичай проводить випробування ядерної зброї.

Continue reading...