Home Ukraine Україна — українською Порошенко і Ґремінґер обговорили розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі

Порошенко і Ґремінґер обговорили розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі

287
0
SHARE

Президент попросив сприяти наданню СММ нового технічного оснащення, що підвищить якість повсякденної роботи спостерігачів.
Президент України Петро Порошенко і Генеральний секретар ОБСЄ Томас Ґремінґер обговорили ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбас. Про це повідомили в прес-службі глави держави.
Повідомляється, що під час зустрічі президент привітав Посла Ґремінґера з обранням на посаду Генерального секретаря Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Також Порошенко поінформував про розвиток ситуації на Донбасі, імплементацію Мінських домовленостей, а також окреслив бачення стратегії деокупації Криму.
Читайте також: Миротворча пропозиція Путіна щодо Донбасу як черговий Троянський кінь. Огляд ЗМІ
Співрозмовники обговорили діяльність СММ ОБСЄ та потреби зміцнення оперативної роботи Місії. Петро Порошенко звернувся до Генерального секретаря з проханням сприяти наданню СММ нового технічного оснащення, що підвищить якість повсякденної роботи спостерігачів СММ. Було наголошено на важливості повного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово окупованої території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Continue reading...