Home Ukraine Україна — українською Справа Лавриновича. У ГПУ розкрили деталі підозри, оголошеної екс-міністрові юстиції

Справа Лавриновича. У ГПУ розкрили деталі підозри, оголошеної екс-міністрові юстиції

239
0
SHARE

Посадовець допоміг Януковичу набути додаткових повноважень, що призвело до перетворення України з парламентсько-президентської на президентсько-парламентську державу.
Екс-міністр юстиції Олександр Лавринович сприяв колишньому президенту Віктору Януковичу в захопленні державної влади у неконституційний спосіб. Про це розповів начальник відділу процесуального керівництва департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський.
«Зміст підозри полягає в тому, що Лавринович сприяв Януковичу у захопленні державної влади у неконституційний спосіб. Після приходу Януковича до влади з метою отримання повноважень, із якими Янукович не обирався Лавринович вчинив ряд системних дій спрямованих на набуття додаткових повноважень Януковичем, що призвело до перетворення України з парламентсько-президентської держави на президентсько-парламентську», – заявив він.
Також Донський підкреслив, що у 2010 році Конституційний суд визнав неконституційним закон, який вносив зміни до Конституції, після цього Лавринович опублікував це рішення КС, що було правомірною дією, але він самовільно на власний розсуд для здійснення дій по захопленню влади президентом здійснив офіційне опублікування попереднього тексту Конституції України, хоча він не мав таких повноважень.

Continue reading...