Home Ukraine Україна — українською Суд виправдав антимайданівців у справі про події 2 травня 2014 р

Суд виправдав антимайданівців у справі про події 2 травня 2014 р

241
0
SHARE

Двоє з них затримані відразу після засідання суду за новою підозрою
Міський суд Чорноморська повністю виправдав групу з 20 антимайданівців, яких звинувачували в організації та участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси. Після оголошення вироку деяким з виправданих співробітники СБУ зачитали нову підозру. Про це повідомляє Думская.
Згідно з повідомленням, суд звільнив п’ятьох фігурантів, які перебували під вартою.
Колегія суддів під головуванням Філіпа Журавля констатувала, що переконливих доказів вини обвинувачуваних Сергія Долженкова та інших прокуратура не надала: “Немає жодного доказу, що підтверджує звинувачення. Більш того, звинувачення навіть не намагалося довести провину”.
Одеські журналісти повідомили, що суд розкритикував проведене розслідування.
“Обвинувачення не змогло спростувати заяву захисту про те, що підсудні просто допомагали міліціонерам охороняти порядок”, – йдеться у вироку.
Окремо підкреслюється, що звинувачення політично ангажоване: на лаві підсудних сидять тільки проросійські учасники трагічних подій, при тому, що більшість загиблих і постраждалих – їх соратники, повідомляє видання.
Думська повідомила, що пізніше в зал суду зайшли співробітники прокуратури і СБУ, пресу вигнали. Журналісти припустили, що виправданим судом зачитують нову підозру.

Continue reading...