Home Ukraine Україна — українською Суд дозволив стягнути з "Газпрому" 80 мільйонів дивідендів

Суд дозволив стягнути з "Газпрому" 80 мільйонів дивідендів

284
0
SHARE

Суд дозволив стягнути з Газпрому 80 мільйонів дивідендів
Мінюст продовжує шукати активи “Газпрому” для стягнення до держбюджету України 171 млрд грн.
Мінюст убезпечив себе рішеннями судів для спокійного стягнення з газового монополіста штрафу АМКУ
Господарський суд Києва підтвердив законність стягнення з “Газпрому” 79,8 млн грн. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
“Це дивіденди російського газового монополіста в АТ “Газтранзит”, які були стягнуті до бюджету України”, – написав Петренко.
“Продовжуємо виконання судового рішення щодо стягнення з російського газового монополіста до бюджету України 171 млрд грн”, – додав він.
Читайте також: “Газпром” готовий йти у проекті “Турецький потік” до кінця – посол
22 січня 2016 року АМКУ оштрафував “Газпром” на суму 85,966 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. При цьому “Газпром” повинен був сплатити штраф до 4 травня 2016 року. Дане рішення кілька разів було підтверджено українськими судами.
У жовтні 2016 року АМКУ подав позов до Господарський суд Києва про примусове стягнення штрафу та пені. 5 грудня суд задовольнив позов АМКУ і стягнув з “Газпрому” 172 млрд грн.
16 травня Вищий господарський суд України відхилив касацію ПАТ “Газпром” на рішення про стягнення з компанії штрафу та пені на 172 млрд грн за зловживання монопольним становищем.

Continue reading...