Home Ukraine Україна — українською В Австрії почалися дострокові парламентські вибори

В Австрії почалися дострокові парламентські вибори

201
0
SHARE

В Австрії в неділю, 15 жовтня, відкрилися виборчі дільниці для голосування на парламентських виборах, де 6,4 мільйона громадян країни з правом голосу обирають між 16 партіями
В Австрії в неділю, 15 жовтня, відкрилися виборчі дільниці для голосування на парламентських виборах, де 6,4 мільйона громадян країни з правом голосу обирають між 16 партіями.
Про це пише DW .
Процес голосування триватиме до 17:00 за місцевим часом (18:00 за київським), дані екзит-полів очікуються відразу після закриття дільниць, офіційні результати – не раніше четверга, 19 жовтня.
Фаворитом вважається консервативна Австрійська народна партія (АНП) на чолі з кандидатом на пост канцлера, чинним міністром закордонних справ Себастіаном Курцом (Sebastian Kurz). Опитування пророкують нинішньому главі уряду і лідеру Соціал-демократичної партії Австрії (СДПА) Крістіану Керну (Christian Kern) друге місце.
У парламент, відповідно до соцопитувань, також повинна потрапити правопопулістська Австрійська партія свободи (АПС), подолати чотиривідсотковий бар’єр можуть і Зелені, а також ліберальна партія NEOS – Нова Австрія і ліберальний форум.

Continue reading...