Home Ukraine Україна — українською Мітинг під посольством України в Угорщині: вимагали відділення Закарпаття і визнали Крим...

Мітинг під посольством України в Угорщині: вимагали відділення Закарпаття і визнали Крим "російським"

233
0
SHARE

У Будапешті під посольством України організували акцію “Самовизначення для Закарпаття”, протест проти якої висловило МЗС України. | СЕГОДНЯ
Сьогодні під стінами Посольства України в Угорщині в Будапешті пройшов мітинг противників нового українського закону про освіту. До 18:00 біля амбасади зібралося близько 60 осіб, а до 18:30 число протестуючих збільшилося до 150-ти. Організатори встановили сцену праворуч від воріт посольства, на яку виходили по черзі виступати, а в перервах місцеві музиканти розважали народ місцевою патріотичною музикою.
За словами організаторів, з якими поспілкувався журналіст сайту “Сегодня”, вони вийшли на мітинг не від партії “Йоббік”, а “за своїм власним бажанням”, представляючи Національну службу правового захисту Угорщини (хоча ми бачили партійну символіку “Йоббіка”, але коли на це вказали, прапори тут же прибрали). Її глава, колишній депутат угорського парламенту Томащь Науд-Нодь прийшов на мітинг у білій футболці з написом “Крим законно належить Росії. Закарпаття законно належить Угорщині”. Він заявив, що люди вийшли на мітинг під Посольство України вимагати скасування нового українського закону про освіту, який нещодавно набрав чинності.
“Ви ж бачили рішення Ради Європи. Вони розкритикували статтю про українську мову. Угорщину в цьому підтримує і Румунія, і Польща, і Молдова”, – заявив Томащь Науд-Нодь.

Continue reading...