Home Ukraine Україна — українською НАБУ порушило справу через інформацію про корупцію в НАЗК

НАБУ порушило справу через інформацію про корупцію в НАЗК

216
0
SHARE

Детективи Національного антикорупційного бюро України почали досудове розслідування за фактом можливого вчинення посадовими особами Національного агентства з питань запобігання корупції, посадовими особами інших органів влади та іншими особами в складі організованої групи дій з отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, з’єднаної з вимаганням такої вигоди, за вчинення дій в інтересах вигодонабувача і третіх осіб.
Попередня правова кваліфікація – ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба бюро.
Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 10 листопада “за повідомленням викривачів”, додали в НАБУ.
Нагадаємо, що сьогодні 14 листопада керівник Департаменту фінконтролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що глава НАЗК і її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольне Адміністрації Президента.
“Е-декларування використовується для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над неугодними і для особистого збагачення голови НАЗК і членів НАЗК.

Continue reading...