Home Ukraine Україна — українською Сенцов був у штрафному ізоляторі 2 тижні, зараз його вже перевели, –...

Сенцов був у штрафному ізоляторі 2 тижні, зараз його вже перевели, – адвокат

349
0
SHARE

Дінзе розповів, що керівництво колонії запропонувало Сенцов роботу, пов’язану з театром і на місцевій кіностудії, але він відмовився
Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова помістили в штрафний ізолятор у виправній колонії №8 в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії на два тижні, але зараз вже перевели звідти. Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає ” Крим. Реалії “.
За його словами, переклад Сенцова з Якутська пов’язані з “громадською активністю та його підтримкою” в Якутії.
“Перевели, бо вважали, що йде громадська активність в Якутії, пов’язана з його підтримкою. І керівництво ФСВП 21 липня ухвалив рішення про переведення його в Салехард, в виправну колонію №8, “Білий ведмідь”. Наказ був відданий 21 липня, і лише через півтора місяці вирішили перевести саме у зв’язку з активною підтримкою по всіх фронтах, і з активними діями на підтримку. Все, що відбувалося в Якутії, пов’язане з ним, його за це карали. Садили кілька разів в ШІЗО (штрафний ізолятор – ред.)”, – розповів Дінзе.
За словами адвоката, Сенцов знаходиться в бараці, в якому 60 осіб. Основне виробництво в колонії – обробка каменю та виготовлення кам’яних виробів, також роботи в бібліотеці.

Continue reading...