Home Ukraine Україна — українською У "ліквідаційні списки" спецслужб РФ і бойовиків входять понад 1,5 тисяч українців...

У "ліквідаційні списки" спецслужб РФ і бойовиків входять понад 1,5 тисяч українців – Матіос

240
0
SHARE

Потенційними цілями диверсантів є правоохоронці та високопосадовці.
Потенційними “цілями” диверсантів є правоохоронці та високопосадовці.
Матіос розповів про те, скільки українців могли стати жертвами замахів і диверсій
© img.novosti-n.org
Суб’єктами замахів і вбивств для спецслужб Російської Федерації і бойовиків терористичних організацій “Л-ДНР” є понад півтори тисячі українських правоохоронців і чиновників, у тому числі з вищих ешелонів влади, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос .
“Суб’єктами замахів і вбивств… Суб’єктами інтересу спецслужб країни-сусіда і центру спеціальних операцій “ДНР” і “ЛНР” були 1600 правоохоронців і державних діячів України, в тому числі, вище керівництво держави”, – зазначив Матіос під час брифінгу в Києві у середу, 1 листопада.
Як повідомив прокурор, співробітники російських спецслужб і бойовики так званих “центрів спецоперацій Л-ДНР” могли відслідковувати місцезнаходження і пересування такої кількості людей у режимі реального часу “завдяки технічним можливостям”.
Як приклад здійснення такої діяльності Матіос навів теракт, здійснений цього літа в столиці. Тоді внаслідок підриву автомобіля загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал.
За словами військового прокурора, під час слідства було встановлено, що жертвою теракту повинен був бути заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.
“Група організаторів і виконавців теракту працювала як по ньому, так і по Шаповалу” – заявив він.
Читайте також: Слідство володіє контактними даними організаторів терактів в Україні – Матіос
Нагадаємо, раніше правоохоронні відомства України отримали доручення посилити антитерористичний контроль у зв’язку з активізацією роботи російських спецслужб, спрямованої на дестабілізацію ситуації в країні.

Continue reading...