Home Ukraine Україна — українською У штабі АТО повідомили про загострення на луганському напрямку

У штабі АТО повідомили про загострення на луганському напрямку

223
0
SHARE

Ситуація в Донбасі ускладнюється
Унаслідок ворожих обстрілів один український військовий отримав бойову травму.
З артилерії, БМП, мінометів і стрілецької зброї терористи гатили на Луганщині
© vk.com/strelkov_info
Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 19 листопада, 26 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.
Ситуація на сході України залишається складною. Бойовики порушують режим “тиші” на різних ділянках лінії зіткнення. Терористи грубо порушують Мінські домовленості, застосувуючи артилерію, танкове озброєння та міномети. У 16 випадках військовослужбовці ЗСУ придушували ворожу вогневу активність відкриттям вогню у відповідь з незабороненої “Мінськом” зброї.
На донецькому напрямку ввечері епіцентр бойових дій перемістився з Приазов’я у передмістя Авдіївки. Тут окупанти з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї гатили по укріпленнях сил АТО на декількох ділянках на підступах до міста, а також у районі Кам’янки.
На луганському напрямку минула доба відзначилася ускладненням обстановки. Тут бойовики активізувались вдень. З озброєння танка, БМП, мінометів калібру 120 мм і 82 мм та гранатометів вони відкривали вогонь поблизу Троїцького. А вже за темної пори доби вони випустили 20 снарядів калібру 152 мм по оборонних укріпленнях бійців ЗСУ в районі Причепилівки. Вогнем з мінометів калібру 82 мм терористи накривали оборонців Новоолександрівки та Луганського. На цьому ж напрямку окупанти активно застосовували й піхотне озброєння. Позиції українських військових поблизу Луганського вони неодноразово обстрілювали з озброєння БМП, а опорні пункти біля Станиці Луганської, Світлодарська, Новотошківського, Кримського, Новолуганського і Богуславська – з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Читайте також: В зоні АТО терористи обстріляли захисників Водяного з 120-мм мінометів і танка
Нагадаємо, напередодні бойовики десять разів обстріляли позиції Збройних сил України.

Continue reading...