Home Ukraine Україна — українською У МЗС РФ відреагували на намір США ввести нові санкції проти Кремля

У МЗС РФ відреагували на намір США ввести нові санкції проти Кремля

196
0
SHARE

У МЗС РФ вважають, що у Білого дому немає підстав для введення нових санкцій проти Кремля.
У Москві назвали чергові санкції Вашингтона антиросійськими випадами.
МЗС РФ погрожує Білому дому “дзеркальною відповіддю” Путіна
© МЗС Росії
Нові санкції США проти РФ, які вводяться за порушення договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, в російському МЗС назвали “антиросійськими випадами”.
Про це йдеться в заяві заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, розміщеному на офіційному сайті МЗС РФ.
“У Вашингтоні не знайшли кращого часу, ніж зазначене 8 грудня 30-річчя Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), щоб виступити з погрозами на адресу свого партнера по угоді, яке стало одним з наріжних каменів процесу обмеження і скорочення ядерних озброєнь”, – йдеться в заяві.
В МЗС РФ запевняють, що звинувачення США про порушення Кремлем договору мають “абсолютно голослівний характер”.
У заяві Рябкова зазначено, що “антиросійська пропагандистська кампанія в контексті ДРСМД” може бути ознакою того, що Вашингтон взяв курс на вихід з цієї угоди.
За його словами, якщо США вийдуть з цього договору, то президент РФ Володимир Путін буде змушений дати “дзеркальна відповідь”.
“Що стосується чергових спроб лякати нас санкціями, то вони просто сміховинні”, – заявили в російському МЗС.
Варто відзначити, що напередодні американське видання Politico з посиланням на високопоставленого представника Білого дому повідомило, що США схвалили нові санкції проти РФ за порушення договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.
Читайте також: США збережуть санкції поки РФ не поверне Крим під контроль України – Тіллерсон
Як повідомлялося, посол США в РФ Джон Хантсман заявив, що американські санкції відносно Москви будуть зняті після вирішення українського питання .

Continue reading...