Home Ukraine Україна — українською Горбатюк: Офшорні фірми можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича"

Горбатюк: Офшорні фірми можуть відсудити конфісковані "гроші Януковича"

176
0
SHARE

Історія з грошима Януковича стає все більш заплутаною Якщо добросовісним набувачам український суд відмовить в отриманні грошей, вони зможуть оскаржити рішення у Європі
Керівник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури (ГПУ) Сергій Горбатюк заявив про те, що офшорні фірми можуть відсудити назад конфісковані гроші колишнього президента України Віктора Януковича. Про це він сказав в ефірі програми “Завтра” – спільного проекту програми ” 112 Україна ” і “Радіо Свобода”.
“Звичайно, якщо є фірми, які оскаржують і які отримають відмову в цьому, і які можуть бути так званими добросовісними набувачами, дійсно вони можуть звертатися в європейські суди і розраховувати, що європейський суд буде до них прислухатися”, – сказав чиновник.
У той же час, як зазначив Горбатюк, про відкриття якихось справ щодо оприлюднення медіакомпанією “Аль-Джазіра” нібито тексту засекреченого вироку Краматорського суду про спецконфискації коштів екс-президента йому нічого не відомо. Як пояснив керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ, прокуратура втратила можливість починати справу з моменту створення Державного бюро розслідувань, тому цією справою може займатись Нацполіція або Служба безпеки України.
Новини за темою: Деякі депутати мають скласти мандати, якщо вони працювали на “гроші Януковича”, – Герасимов
Нагадаємо, що медіакомпанія “Аль-Джазіра” оприлюднила документ з 94 сторінок, який містить нібито рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 мільярда доларів США, що належали колишньому президенту України Віктору Януковичу та його оточенню.

Continue reading...