Home Ukraine Україна — українською Мітингувальники проти змін у Податковому кодексі розблокували дорогу до ПП "Шегині"

Мітингувальники проти змін у Податковому кодексі розблокували дорогу до ПП "Шегині"

272
0
SHARE

Дорога до Шегиней розблокована
Аналогічний мітинг на ПП “Рава-Руська” завершиться найближчим часом.
Мітингувальники розблокували дорогу до ПП “Шегині”, на черзі “Рава-Руська”
© Патрульная полиция Украина
Невдоволені змінами у Податковий кодекс України щодо нових митних правил на ввезення товарів в країну протестувальники розблокували дорогу біля пункту пропуску “Шегині” на українсько-польському кордоні, повідомила речниця Державної фіскальної служби (ДФС) Наталія Непряхіна в ефірі ” 112 Україна “.
“Наразі на “Шегинях” мітинг завершений. На “Рава-Руській” обіцяють розблокувати дорогу протягом півгодини-години. Що стосується волинської митниці і ПП “Ягодин”, мітингувальники теж перекрили дорогу і пропускають по 4 машини на годину на в’їзд. В’їзду наразі чекає близько 20 фур, вони пройшли митне оформлення, зараз хтось обідає, хтось заправляється. Близько 40 вантажівок через перекриття дороги не можуть під’їхати до ПП. Пасажирські автобуси та легкові автомобілі пропускаються мітингувальниками без проблем”, – розповіла речниця ДФС.
За словами Непряхіної, наразі на ПП “Шегині” стоїть 30 автомобілів, на “Раві-Руській” – 90. Але кожні 15 хвилин мітингувальники дійсно відкривають дорогу та пропускають певну кількість авто.
Вона також наголосила на тому, що блокуванню підлягають під’їзди до пунктів пропуску, а не самі КПП.
Завдяки анонсам мітингувальників щодо майбутнього перекриття доріг, керівництво львівської митниці напередодні провело нараду з Державною прикордонною службою (ДПСУ) та польською стороною. Завдяки цьому було прийнято рішення у ніч проти 10 січня оформити максимальну кількість машин. Зокрема, на “Шегинях” вночі оформили вдвічі більше вантажівок, ніж зазвичай – 86 автомобілів.
Але мітингувальники обіцяють продовжити акції протесту, якщо парламент не відреагує на їхні вимоги. Зокрема, перекрити дороги “більш масштабно і більш тривало”.
Читайте також: Українські прикордонники посилили охорону найбільш загрозливих напрямків кордону
Нагадаємо, Верховна Рада змінила правила безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі та обмежила їх сумою до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше трьох діб і в’їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин.

Continue reading...