Home Ukraine Україна — українською Нацрада з ТБ перевірить телеканали "Інтер" та "СТБ" за трансляцію радянських фільмів...

Нацрада з ТБ перевірить телеканали "Інтер" та "СТБ" за трансляцію радянських фільмів на Новий рік

285
0
SHARE

Телеканали Інтер та СТБ позапланового перевірять Водночас Нацрада вказує на неузгодженість у законодавстві
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку “Інтера” та “СТБ” за трансляцію в новорічних ефірах фільмів за участю російських акторів з “чорного списку” СБУ. Про це повідомляє прес-служба Нацради.
“Національна рада 11 січня ухвалила рішення призначити позапланові перевірки ПрАТ “Телеканал “Інтер”, м. Київ, і ПрАТ “Міжнародний медіа центр – СТБ”, м. Київ, за трансляцію у новорічних ефірах фільмів за участі артистів, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці”, – йдеться у повідомленні.
“Інтеру” була призначена перевірка за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-1. Нацрада зафіксувала, що в новорічні свята на телеканалі транслювалися фільми за участю Олега Табакова, Валентини Тализіної – “Москва сльозам не вірить” і “Іронія долі, або З легкою парою!”.
А телеканал “СТБ” перевірять за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-2 за трансляцію фільмів “Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика”, “Іронія долі, або З легкою парою!”, “Москва сльозам не вірить”, “Любов і голуби”,
Крім того, регулятор перевірить запис новорічних ефірів і за іншими ліцензіями – ефірної та супутникової.
Разом з цим Національна рада стурбована здатністю медіаіндустрії до реформ і просить внести чіткі законодавчі норми щодо розповсюдження продукції спільного виробництва в профільному законі.
Нацрада уточнила, що виною такої ситуації, зокрема, є законодавство, що стосується трансляції деяких радянських фільмів.

Continue reading...