Home Ukraine Україна — українською Рада не змогла “реінтегрувати Донбас”. Що пішло не так?

Рада не змогла “реінтегрувати Донбас”. Що пішло не так?

191
0
SHARE

Верховна Рада не встигла розглянути усі поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Чому процес затягнувся та хто у цьому винен?
Верховна Рада не встигла розглянути усі поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Чому процес затягнувся та хто у цьому винен?
Законопроект про реінтеграцію Донбасу має неймовірну кількість поправок від близько ста депутатів – 673. Для того, щоб розглянути все, депутати повинні витрачати час на пленарних засіданнях.
Саме тому ухвалення законопроекту сьогодні не відбулося. Хоча до цього неодноразово лунали заяви про достатню кількість голосів (зокрема і від депутата Ірини Луценко). Тож виникла низка питань: чому депутати сумлінно дотримуються регламенту і відкладають розгляд, хоча в інших випадках порушували його? Чи навмисне затягують розгляд? Чому так багато поправок?
16 січня депутати розглянули 344 поправки вранці і 136 під час вечірнього засідання. Примітно, що жодна з поправок не була прийнята.
На думку екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина, реально зацікавлених прийняти цей законопроект немає, тому всі хочуть перекласти відповідальність один на одного.
Народний депутат із фракції Народний Фронт Андрій Тетерук вважає, що серед опозиціонерів є зацікавлені у затягуванні законопроекту.
– З Опозиційного блоку і Самопомочі максимально затягують розгляд, – сказав він.
Ігор Гузь каже, що законопроект ухвалять післязавтра.
– Я думаю, що закон буде прийнятий у четвер. Але за сьогоднішній день жодних результативних рішень не було, – заявив депутат Ігор Гузь.

Continue reading...