Home Ukraine Україна — українською Росія використовує невизнане Придністров’я для обходу санкцій Євросоюзу – депутат

Росія використовує невизнане Придністров’я для обходу санкцій Євросоюзу – депутат

307
0
SHARE

Росія використовує невизнане Придністров’я для обходу санкцій Євросоюзу – депутат.
Російська Федерація використовує невизнане Придністров’я для обходу санкцій Європейського Союзу. Про це повідомила голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат України Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.
Читайте також На Одещині виявили 2 кілометри трубопроводів для перекачування спирту з Придністров’я
«Росія використовує невизнане Придністров’я для уникнення санкцій. Російські товари надходять до ПМР (так звана «Придністровська Молдавська Республіка»), де отримують «придністровське походження» та експортуються до Європейського Союзу», – зазначила Фріз.
За її словами, Тирасполь отримав доступ до зони вільної торгівлі з ЄС фактично як складова частина Молдови, що мало б сприяти реінтеграції з Кишиневом.
Натомість, на переконання Фріз, керівництво ПМР продовжує обговорювати плани інтеграції з РФ або розбудови незалежної держави.
«Продовження політики “пряників” для Тирасполя є помилковим без застосування жорсткого кнута. В той час, як ПМР надає можливість Росії користуватися перевагами доступу на ринок ЄС, Тирасполь не робить жодного кроку на шляху до демілітаризації та виведення російського окупаційного контингенту з території», – зазначила вона.

Continue reading...