Home Ukraine Україна — українською Урядовий "шатдаун". У США держустанови частково призупинили роботу через відсутність фінансування

Урядовий "шатдаун". У США держустанови частково призупинили роботу через відсутність фінансування

92
0
SHARE

Водночас роботу продовжить низка держустанов, зокрема, які працюють у сфері нацбезпеки, медицини, допомоги в разі стихійних лих та оподаткування.
У ніч на суботу, 20 січня, Сенат США не ухвалив проект тимчасового фінансування федерального уряду, що призвело до офіційної зупинники фінансування державних установ, яку також називають урядовим “шатдауном”. Про це пише Укрінформ.
Зазначається, що під час голосування Сенат не досяг необхідних 60 голосів для того, щоб прийняти законопроект. Республіканці, які мають незначну більшість у верхній палаті Конгресу, спромоглися зібрати лише 50 голосів (проти висловилися 49 законодавців).
Демократи зайняли категоричну позицію, яка полягає в тому, що адміністрація США має продовжити низку програм у бюджеті на 2018 рік. Передусім, йдеться про так звану програму DACA, яка дозволяє залишатися в США особам, які в неповнолітньому віці прибули в країну нелегальним шляхом.

Continue reading...