Home Ukraine Україна — українською У МЗС допустили збільшення кількості загиблих під час теракту в Кабулі українців

У МЗС допустили збільшення кількості загиблих під час теракту в Кабулі українців

289
0
SHARE

У Кабулі загинули громадяни України
У готелі, на який напали терористи, було багато співробітників авіакомпаній.
У МЗС підтвердили загибель шести українців в Афганістані
© Укрінформ
Кількість українських громадян, які загинули в результаті теракту в Кабулі, може зрости до семи осіб, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.
“За оновленою інформацією, отриманою від правоохоронних органів Афганістану, загиблих у Кабулі українців може бути семеро”, – заявив заступник директора департаменту – начальник управління консульської діяльності МЗС України Василь Кирилич у коментарі “Українській правді” увечері в неділю, 21 січня.
Кирилич пояснив, що в готелі International, який атакували терористи, перебувало багато співробітників авіакомпаній, у тому числі громадяни України.
Він додав, що МЗС в оперативному режимі в контакті афганською владою та диппредставництвами держав-партнерів з’ясовує долю українських громадян, які могли перебувати в готелі під час нападу.
Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив президенту Петрові Порошенку про загибель шести українських громадян у Кабулі .
За офіційними даними, загиблі українці були співробітниками української авіакомпанії .
Читайте також: “Ісламська держава” влаштувала теракт в Кабулі, десятки загиблих
За даними BBC, в результаті нападу терористів на готель International у Кабулі загинули дев’ятеро українців .
Серед жертв теракту – 14 іноземців, зокрема громадяни Німеччини, Греції та Казахстану, а також чотири громадянина Афганістану.
За словами очевидців, озброєні автоматичною зброєю бойовики розстріляли відвідувачів ресторану в готелі, свідомо вбиваючи іноземців.
Напад на готель почався близько 21:00 за місцевим часом у суботу, 20 січня.

Continue reading...