Home Ukraine Україна — українською Я ціную те, що ідея перенесення мирних переговорів з Мінська отримала підтримку...

Я ціную те, що ідея перенесення мирних переговорів з Мінська отримала підтримку президента Трампа – Андрій Ніколаєнко

272
0
SHARE

Ініціатива президента США Дональда Трампа про перенесення з Мінська переговорів щодо врегулювання конфлікту в Україні, може бути в тому числі й результатом кропіткої та напруженої роботи лідерів партії “ОСНОВА” протягом 2017 року. Про це заявив на своїй сторінці в Facebook глава цієї політичної…
Ініціатива президента США Дональда Трампа про перенесення з Мінська переговорів щодо врегулювання конфлікту в Україні, може бути в тому числі й результатом кропіткої та напруженої роботи лідерів партії “ОСНОВА” протягом 2017 року. Про це заявив на своїй сторінці в Facebook глава цієї політичної сили Андрій Ніколаєнко, коментуючи заяву Дональда Трампа в ході його зустрічі з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.
“Ідею реформатування Мінських переговорів, у тому числі й зміну їх локації, “ОСНОВА” просуває вже другий рік. Мінськ давно зайшов у глухий кут, і для активізації мирного процесу ми запропонували прийняти ряд ключових рішень: актуалізувати предмет переговорів, забезпечити реалізацію нових механізмів безпеки, підсилити склад учасників, знайти новий, оптимальний майданчик. Наприклад, нейтральний Відень.
Усі ці пропозиції ми сформулювали в нашому мирному плані “Три Основи. Легітимність. Безпека. Довіра”. Він був представлений засновником партії Сергієм Тарутою ще рік тому на Мюнхенській конференції з безпеки. Ми обговорювали його з європейськими експертами і політиками в ході наших візитів до ЄС і зустрічей в Україні.

Continue reading...