Home Ukraine Україна — українською Ірландський рок без Долорес: Якою ми запам'ятаємо вокалістку The Cranberries

Ірландський рок без Долорес: Якою ми запам'ятаємо вокалістку The Cranberries

213
0
SHARE

У Лондоні померла жінка, без якої ірландський рок міг бути принципово іншим. Згадуємо життя і творчість Долорес О’Ріордан
У Лондоні на 47 році життя раптово померла вокалістка та автор пісень ірландської рок-групи The Cranberries, володарка одного з найбільш впізнаваних голосів 1990-х Долорес О’Ріордан.
Смерть співачки підтвердила її агент Кеті Холмс. “Рідні вражені раптовим звісткою і вимагають не втручатися в сімейні справи в цей складний час”, – наводить цитату із заяви агента BBC .
Що стало причиною смерті О’Ріордан, досі не повідомляється. Відомо лише, що вона прибула до Лондона на сесію звукозапису і була знайдена мертвою в готельному номері.
Розвиток творчості
Долорес О’Ріордан, жінка, без якої ірландський рок міг бути принципово іншим, народилася 6 вересня 1971 року в Беллібрикені, передмісті міста Лімерік. Вона була наймолодшою з семи дітей у бідній фермерській родині. Зокрема, у Долорес п’ять братів: Теренс, Брендан, Донал, Піджей, Джозеф і сестра Енджела.
Співачка зацікавилася музикою, як і більшість відомих людей у цій галузі, з дитячих років. У п’ять вона почала грати на піаніно і сопілці, співала в церковному хорі, займалася ірландськими народними танцями. У більш старшому шкільному віці освоїла гітару і мандоліну.
За власними спогадами, свою першу пісню Долорес написала в 12 років.
До складу The Cranberries О’Ріордан потрапила в 1990 році після того, як заспівала на прослуховуванні пісню своєї улюбленої співачки Шинейд О’Коннор і шокувала музикантів своїм голосом. Після цього гітарист групи Ноель Хоган дав їй демо-запис пісні, над якою вони працювали, і через тиждень Долорес принесла слова і доопрацьовану музику пісні Linger, яка в підсумку увійшла у перший альбом групи і стала хітом.
З 1990 по 2003 роки в складі цієї групи О’Ріордан записала п’ять альбомів. Другий диск, NoNeedtoArgue (1994) удостоївся премії “Джуно” – основний музичної нагороди Канади, його загальний тираж склав близько 20 млн примірників.

Continue reading...